Maglesø Plantage

Juletræer fra De Sjællandske Alper

Maglesø Plantage er et ældre familiefirma, som driver 200 hektar med juletræer og pyntegrønt ved Maglesø syd for Holbæk, i Nakke ved Nykøbing Sjælland og i det øvrige Odsherred. Virksomheden blev i 1960’erne grundlagt af Niels Bach Nielsen, som plantede de første juletræer ved Maglesø. Hans store interesse for jagt og vildtpleje betød, at det primære mål med skovrejsningen var at forbedre betingelserne for et varieret dyreliv.

Inden længe blev en del af skovrejsningen imidlertid forenet med erhverv, da ejendommens grusede jorder viste sig at være særligt velegnede til juletræsdyrkning. Efterhånden blev fritidsbeskæftigelsen til hovederhverv, og i 1970’erne afsatte Maglesø Plantage de første juletræer til det udenlandske marked.

I dag varetager Ebbe Bach Nielsen som anden generation den daglige ledelse i virksomheden. Han er opvokset og uddannet i branchen, og har derfor en unik ekspertise inden for afsætning og juletræsdyrkning. Blandt andet har han gennemført et forløb med efteruddannelse i USA, og arbejdet hos flere af de største amerikanske juletræsproducenter.

Maglesø Plantage har en større, fast stab af veluddannede medarbejdere med hver deres spidskompetencer, og med udgangspunkt i sin mangeårige erfaring og sit indgående branchekendskab, arbejder Ebbe Bach Nielsen sammen med sine ansatte løbende på at tilpasse Maglesø Plantage til fremtidens behov.